Ucuza uçak bileti nasıl bulunur, ucuza uçak bileti nasıl alınır gibi sorularla her gün karşılaştığım için bu yazıyı yazarak uçak bileti konusundaki tecrübelerimi sizlere aktarmak istedim. Pegasus, Thy, Sunexpress, Anadolujet ve Corendon gibi havayollarının seyahat kampanyalarını İnstagram hesabım @ucuza.ucak üzerinden sizlere duyuruyorum. Ucuza uçak bileti bulmanın püf noktaları konusunda sizlere tecrübelerimi aktararak ucuza uçak bileti nasıl alınır sorusuna cevap vereceğim..
Ucuza uçak bileti paylaşımlarımızı ucuzaucak.net adresinden her gün kontrol edebilirsiniz.
Başlıklar
- 1 Ucuza Uçak Bileti Nasıl Bulunur
- 1.1 1.Ucuza Uçak Bileti Ne Zaman Alınır?
- 1.2 2. Seyahat Tarihinizi Esnek Tutun
- 1.3 3. Tek Bir Havalimanına Bağlı Kalmayın
- 1.4 4. Uçak Bileti Arama Motorlarını Kullanın
- 1.5 5. Ucuza Uçak Biletini Acentelerden Almak
- 1.6 6. Kredi Kartı Puanları ya da Millerle Ucuza Uçak Bileti Alın
- 1.7 7. Havayolu Şirketlerine ve Seyahat Acentelerine Üye Olun
- 1.8 8. Ucuza Uçak Hesabını Takip Edin
- 2 Ucuza Uçak Bileti Sorgulama
- 3 Ucuza Uçak Bileti Check-in
Ucuza Uçak Bileti Nasıl Bulunur
1.Ucuza Uçak Bileti Ne Zaman Alınır?
Bana gelen soruların bir kısmı da bu konuyla ilgili. İstanbul Almanya uçak bileti alacağım ama ne zaman almam gerekiyor? Bileti erken alırsam daha ucuz mu olur? Bu sorulara verdiğim cevap tabi ki HAYIR. Böyle bir kural ya da politika yok. 6 ay önce ucuza aldığınızı düşündüğünüz uçak biletini uçuşa 3 gün kala çok daha ucuza bulabilirsiniz. Uçak bileti için açılan Onedio başlıklarına inanmamanızı tavsiye ediyorum çünkü ortalıkta şu şekilde bilgiler geziyor: Ucuz uçak bileti almak için 3 ay önceki ayın ilk hafta sonunun Pazar’ında akşam 18:00 – 20:00 arası en uygun uçak biletini bulursunuz . Uçak bileti arz ve talebe göre şekillendiği için bilet fiyatları her zaman dinamiktir, dakikasında fiyat artışı ya da fiyat azalışı olabilmektedir. Bu yüzden uçak biletine verebileceğiniz ücret ne ise bilet ödeyebileceğiniz fiyata geldiğinde hiç düşünmeden satın almalısınız. Bu 1 sene önce de olabilir, 2 hafta öncede.
2. Seyahat Tarihinizi Esnek Tutun
Biliyorum birçoğunuz öğrencisiniz ya da meslek mensubusunuz. Vizeleriniz, finalleriniz ya da yıllık izinleriniz belli dönemlerde oluyor ve her istediğiniz zaman seyahate çıkamayabiliyorsunuz. Ancak ucuz uçak bileti bulmanın en önemli kuralı şudur; uçak bileti bize ayak uydurmaz, biz ona ayak uydururuz. Bu nedenle özellikle tatil dönemlerinde, hafta sonu dönemlerinde talep yüksek olmasından dolayı bilet fiyatları yüksektir. Birkaç gün öncesine bakıldığınızda, örneğin hafta içi Çarşamba gününe bakıldığında uçak bileti daha ucuzdur. Havayolu şirketlerinin yaptığı uçak bileti kampanyalarında bile kampanya dönemi bulunmaktadır. Bu nedenle seyahatlerinizi bu kampanya dönemlerinde yaparsanız seyahat masrafını azaltmış olursunuz.
3. Tek Bir Havalimanına Bağlı Kalmayın
Ucuza uçak bileti alamayan arkadaşların yaptığı en büyük hatalardan biri de bu başlıktır. İstanbul Gaziantep uçak bileti almak isteyen bir kişinin İstanbul Şanlıurfa bileti de araması faydalı olacaktır. Bazen bir uçuş noktası pahalıyken ona yakın diğer uçuş noktası daha ucuz olabiliyor. Bunun en büyük sebeplerinden biri bazı noktalara uçan havayolu şirketlerinin o havalimanında tekelleşmesidir. Ancak yakın olan diğer havalimanına birden çok havayolu şirketi uçuş gerçekleştiriyorsa fiyat rekabeti neticesinde fiyatın müşteriye uygun olması beklenir. Bazı durumlarda ise bir şehirde birden fazla havalimanının bulunması ikinci havalimanı uçak biletlerinin daha ucuz olmasına yol açar. Örneğin Brüksel’de Charleroi Havalimanı’nın , İstanbul’da Sabiha Gökçen Havalimanı’nın , Frankfurt’ta Hahn Havalimanı’nın çok daha ucuz uçak bileti sunduğunu birçoğumuz biliriz.
4. Uçak Bileti Arama Motorlarını Kullanın
Günümüzde uçak biletini havayolu şirketinden aratan, seyahat acentesine telefon edip bilet aratan kaldı mı? Eğer evet bu benim diyorsanız lütfen bu başlığı dikkatli okuyun çünkü sizin için çok önemli. Uçak bileti arama motorlarından Skyscanner üzerinden kalkış noktasını seçip belirli bir noktaya tüm tarihlerde arama yaparak en ucuz günleri bulabilir ya da belirli bir noktadan tüm tarihlerde her yere uçak bileti araması yaparak o noktadan en ucuz uçak bileti sıralamasını görebilirsiniz.

5. Ucuza Uçak Biletini Acentelerden Almak
Bu başlık Türkiye’de hizmet veren seyahat acentelerin çoğunu kapsamıyor. Bugüne kadar havayolu şirketinin kendi internet sitesinden sattığı bileti daha ucuza satan acenteye Türkiye’de pek az rastladım. Havayolu şirketi; uçak bileti ücreti + hizmet bedeli ile uçak biletini bizlere satmaya çalışırken acentelere hizmet bedeli ücreti olmadan satış hakkı verir. Acente ise bize kendi hizmet bedelini ekleyerek en uygun uçak biletini satmaya çalışır ama bu durum Türkiye’de malesef müşteri odaklı yapılamıyor. Bu konuda birçok acentenin fiyatını size sunup bilet almanızı kolaylaştıran Kayak sitesini önerebilirim.
Bu seyahat acenteleri global acenteler olduğu için onlarca ülkede hizmet veriyor ve her ülkede aynı fiyatı vermiyor. Örneğin ; Edreams Almanya uzantısında uçak bileti 10 Euro olabiliyorken Edreams İspanya uzantısında aynı bilet 7 Euro olabiliyor. Bunun nedenlerine daha önceki yazılarda girdiğim için burada değinmeyeceğim. Peki onlarca ülke uzantısı varken ben bileti tek tek mi arayacağım? Evet malesef ucuz uçak bileti almak istiyorsan bu sitelerde tek tek arama yapmalısın ya da arama motorlarını kullanmalısın. Yukarıda bahsettiğim Skyscanner haricinde Kayak gibi arama motorlarını da kullanabilirsin.
6. Kredi Kartı Puanları ya da Millerle Ucuza Uçak Bileti Alın
Evet uçak bileti almanın alternatif yollarından birisi de bu yöntemdir. En iyi mil kredi kartı ile ilgili kredi kartlarını karşılaştırdığımız yazımız için buraya tıklayabilirsin. Alışveriş yaparak, kampanya takibi yaparak kredi kartlarınızla puanlar ya da miller kazanabiliyorsunuz ve bu kazandığınız mil ya da puanları uçak bileti alımında kullanabiliyorsunuz.

7. Havayolu Şirketlerine ve Seyahat Acentelerine Üye Olun
Havayolu şirketleri ve seyahat acenteleri belli dönemlerde kampanyalar yapar ve bu kampanyaları mail, internet sitesi ve sosyal medya kanalıyla duyurur. Sosyal medyadan bu hesapları takip etmiyor olabilirsiniz, internet sitelerini her gün ziyaret etmiyor da olabilirsiniz. Ancak size atılan maili görme olasılığınız çok daha yüksek. Bu yüzden bu tür sitelere üye olursanız kampanya bilgileri size mail olarak gelecek ve kampanyalı ucuz uçak bileti satın alabileceksiniz.
8. Ucuza Uçak Hesabını Takip Edin
İlk 7 maddeyi okuduysanız bunların hepsini sizin için yapan bir sosyal medya hesabı var. Ucuz uçak bileti nasıl alınır , indirimli araç kiralama kampanyası nasıl bulunur , konaklama indirimi gibi konularda sürekli sizlerle paylaşım yapan @ucuza.ucak hesabını takip ederek seyahatlerinizi daha ucuza getirebilirsiniz.

Ucuza Uçak Bileti Sorgulama
Yukarıda yazdığım içerik size ucuz uçak bileti satın alma konusunda yardımcı olduysa bir de satın aldığımız bileti nasıl teyit edeceğimizi anlatmak istiyorum. Uçak biletini eğer havayolu şirketinden satın aldıysanız size uçuş bilgilerinin yer aldığı bir e-mail gönderilecek ve bu mail içerisinde PNR NO yer alacaktır. Bu numara ile havayolu şirketinden bilet durumunu kontrol edebilirsiniz.
Acenteden uçak bileti aldıysanız acente tarafından size yine e-mail gönderilecektir. Ancak burada bazı acentelerin haayolu PNR numarası yerine kendi PNR numarasını ya da referans numarasını verdiğini görebilirsiniz. Bu durumla karşılaştığınızda sakın panik yapmayın çünkü çözümü basit. İsterseniz biletini satın aldığınız havayolu şirketinin müşteri temsilcisini arayarak şu saatteki şu uçuşa bilet aldım diyerek PNR bilgisini isteyebilir isterseniz bileti satın aldığınız acenteyi arayabilir veyahut bileti satın aldığınız acentenin internet sitesi üzerinden mail adresi ve rezervasyon numarası ile bilet bilgilerini öğrenebilirisiniz.
Ucuza Uçak Bileti Check-in
Pegasus check-in ve Thy check-in konularında da bana çok defa soru geldiği için bu konuya da değinmek istiyorum. Havayolu websiteleri üzerinden ya da mobil uygulamaları üzerinden bilet bilgilerinizde online check-in yapabilirsiniz. Bu sayede havalimanına gittiğinizde sıra beklemeden uçağa kadar ilerleyebilirsiniz.
Online check-in genelde uçuştan 24 saat önce açılır ama bazı havayolu şirketleri 1 hafta önce de online check-in izni verebiliyor. Online check-in yapmak için Pnr numarası ya da e-bilet numarasına ihtiyacınız bulunmakta.
Yurt dışı internet paketlerini nasıl ucuza aldığımızı anlattığımız yazımızı okumak için buraya tıklayınız.