1-) Ucuza Uçak bilet satıyor mu?
Hayır, Ucuza Uçak bir seyahat acentesi değil kişisel blogdur. Herhangi bir konuda herhangi bir ürün satışı yapmamakta sadece seyahat fırsatlarını Ucuza Uçak takipçileri ile paylaşmaktadır.
2-) Kayak ve Skyscanner Güvenilir mi?
Kayak ve Skyscanner siteleri bilet satışı yapan acenteler değildir. Tıpkı Google gibi uçak bileti arama motorlarıdır. Kayak ve Skyscanner aracılığı ile bilet satışı yapan havayolu şirketi veya seyahat acentesi fiyatlarını tek bir ekranda görebilir ve istediğimizden en uygun uçak bileti satın alabiliriz.
3-) Mytrip güvenilir mi?
Sanırım son 2 yıldır satın aldığım tüm uçak biletini Mytrip üzerinden satın aldım. Çünkü fiyatı diğer tüm sitelere göre çok daha uygun. Şu ana kadar ise tek bir problem bile yaşamadım, gayet memnunum. Mytip üzerinden bilet satın aldığınızda bileti kontrol edebilmek için sizlere şöyle bir rehber yazmıştım. Buraya tıklayarak Mytrip bilet yönetimi hakkında bilgi sahibi olabilirsiniz.
4-) Yurt dışı sitelerden bilet almak güvenilir mi?
Yurt dışı seyahat acentelerinin Türkiye’deki seyahat acentelerinden tek farkı para biriminin Türk Lirası olmaması. Bunun dışında aklınıza gelecek tüm konular aynı. Hatta Mytrip, Gotogate gibi uluslararası seyahat acentelerden bilet aldığınızda Türkçe iletişim de mevcut.
5-) Paylaştığınız biletler Türk Lirası değil, nasıl satın alacağız?
Ucuza Uçak olarak paylaştığımız biletlerin çok çok büyük bir kısmı İngiliz Sterlini ( £ ) olarak paylaşılmaktadır. Türkiye’deki kredi kartlarınız ile alışveriş yaparsanız kartınızdan çekilecek ilgili Sterlin kadar Türk Lirası olacaktır. Ancak nasıl ki döviz satın alımı ile satmak arasında fark var, bankanız bunu da uygulayacaktır. Örneğin; 100£ olarak paylaştığımız bilet için güncel kur 3491 TL olmasına rağmen bankanız kur farkı da ekleyip sizden yaklaşık 3600 TL çekecektir.
Eğer kredi kartınız için Türk Lirası hariç Euro/Dolar/Sterlin döviz ekstreleri açtırdıysanız (her bankanın bu hizmeti bulunmaktadır) ne kadar ödeme yaparsanız kart ekstresine o yansır. Örneğin; 100£ değerinde ödeme yaptıysanız kart borcunuz 100£ olacaktır ve siz borcunuzu 100£ olarak ödeyeceksiniz.
6-) İsmimde Türkçe karakter vardı ben dikkat etmeden yolcu isim ve soy ismini böyle yazdım. Sorun olur mu?
Öncelikle bilet alırken Türkçe karakter kullanmamaya özen gösterin. İnsanlık halidir bazen böyle şeyler olur. Ama üzülmeyin. Mesela Ömer ismi biniş kartında Eumer olarak çıkacak ancak bu durum sorun teşkil etmeyecektir.